HUOMIO OBS!
JK GYM TURKU starttaa 07/22 padel park skanssissa!

JK Gym Turku on JK fysioterapia- ja valmennuskeskuksen yhteydessä, jossa on vapaaharjoittelualue valmennuksille ja harjoittelulle. JK gym Turku on eksklusiivinen sali, joka palvelee JK GYM Turun jäseniä.

Jarno Keskinen

fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja

OMT-fysioterapeutti, ACE-sertifioitu personal trainer (ACE CPT), Personal trainer kouluttaja, Nordic Health Academy

Olen OMT-fysioterapeutti, sekä ACE-International Master Trainer.

Vastaanottoni sijaitsee JK GYM TURUN tiloissa Padel Park Skanssin yhteydessä osoitteessa: Fiskarsinkatu 6, Turku sekä Coronaria Turku (Hansa) ja Raisio (Raisiontori 5) toimipisteissä.

Urani aikana on tieto maailmalla lisääntynyt huimaa vauhtia. Tutkintojeni ja yli 20 vuoden työkokemuksen lisäksi olen siksi jatkokouluttanut itseäni vuosittain eri kurssipohjaisilla koulutuksilla, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Intohimoni on loukkaantumisen ennaltaehkäisy, liikkeeseen perustuva diagnostiikka osana fysioterapiaa ja fysiikkavalmennusta, sekä suorituskykyharjoittelu. Kokonaisvaltainen ote on tärkeä osa fysioterapiaani sekä valmennustani. Kaikki asiat eivät ratkea harjoittelun avulla, siksi valmennuksessa on hyvin tavallista, että hoidan myös ongelma-alueita manuaalisilla tekniikoilla.

Liikediagnostiikan työkaluna käytän amerikkalaista SFMA:ta (Selective Functional Movement Assessment), jota käytän OMT-koulutukseni apuna. OMT on fysioterapeuteille ja lääkäreille suunnattu tuki- ja liikuntaelin diagnostiikan ja hoidon erikoistumiseen tähtäävä 3,5v tutkinto (nykyään 2v).

SFMA eli Selective Functional Movement Assessment on lääketieteellisen koulutuksen omaavan liikediagnostiikka työkalu, jonka tavoitteena on tarkan tutkimisen perusteella löytää asiakkaan yksilölliset syyt kipujen ja toimintahäiriöiden taustalla. Löydösten perusteella pystytään yksilöllisesti suunnittelemaan hoito ja harjoitusohjelmat.

On vahvaa tieteellistä näyttöä siitä, että parhaat tulokset tuki- ja liikuntaelin ongelmissa saadaan nimenomaan yhdistämällä tarkka tutkiminen ja manuaalinen hoito yhdistettynä harjoitteluun.

Teen itse myös kuten opetan. Haluan olla nopea kaikkiin suuntiin. Näin harjoittelussa tarvitaan voimaharjoittelua sekä nopeusharjoittelua. Kuntoutusprosessissa lähestyn tilannetta suorituskykyharjoittelun kautta. Näin lähestyminen on spesifiä olet sitten urheilija tai kuntoliikkuja tai vain tavallinen kadun tallaaja.

Intohimoni on myös tiedon jakaminen ja siksi toimin kouluttajana Nordic Health Academyssa personal trainer kouluttajana, sekä järjestän vuosittain tilauskursseja. Olen sertifioitu American Counsil on Exercise Personal Trainer ja opettajastatukseni johdosta olen ACE – International Master Trainer.

Vastaanotollani nähdään kaiken ikäisiä ja kuntoisia ihmisiä huippu-urheilijoihin asti, sekä erilaisia nivelelten liikkuvuuteen liittyviä ongelmia sekä kiputiloja. Ihminen on kokonaisuus ja siksi ihmisen koko liiketoimintaketju varpaista päälakeen, ovat ydinosaamistani.

Usein syy oireeseen on eri alueella, kuin havaittu ongelmatiikka. Siksi ei voi yhtään aluetta ihmisessä sulkea pois. Liikkeeseen perustuva diagnostiikka on siksi oivallinen työkalu, kun etsitään syytä oireille eikä vain koeteta helpottaa oireita. Tavoitteena on vastaanotollani, tai valmennuksessani on, että ongelmat eivät enää toistu. Siksi syyn etsimiseen käytetään paljon aikaa vastaanotollani.

Urani aikana olen ajautunut tekemään paljon töitä myös eri urheilulajien parissa. Tällä hetkellä toimin U20 käsipallomaajoukkeen fysioterapeuttina sekä fysiikkavalmentajana. Urheilulajeista jääkiekko, yleisurheilu (juoksu- hyppy-, heittolajit), jalkapallo, koripallo, käsipallo, golf ja kuntosaliharjoittelu ovat lajit mihin olen perehtynyt työssäni eniten. Fysioterapeutin koulutus ei yksinään anna valmiuksia toimia fysiikkavalmentajana, joten siihen olen hakenut koulutusta noin 20 vuoden ajan. Fysiikkavalmennuksen pääkallopaikkana toimii Turussa JK GYM TURKU Skanssinssa Padel Parkin yhteydessä, jossa teen yksilö- ja ryhmävalmennusasiakkaiden kanssa töitä. 

Leikkauksen jälkeisestä kuntoutuksesta minulla on vuosien pituinen kokemus ja erityisesti polven ja olkapään leikkauksen jälkeinen kuntoutus on lempilapseni ja kiinnostukseni kohde. Vinkkinä sanoisinkin, että kannattaa kokeilla vielä kerran fysioterapiaa ennen leikkauspäätöstä. Usein saadaan juna käännettyä, kun edetäänkin toista ja hieman yksilöllisesti soveliaampaa reittiä.

Kiitos kun luit tänne asti. Seuraava steppi on laittaa minulle viestiä. Vastaus on aina ei, ellei kysy, joten kysymystä vaan minulle päin ja katsotaan voisinko olla sinulle avuksi.

KOULUTUkset / EDUCATION

Tutkinnot

PHYSIOTHERAPIST Helsingin IV THOL 1993-1997

OMT OMT-keskus (SOMTY) 2002-2005

Kurssit ja seminaarit

Useita seminaareja maailmalla lähes vuosittain mm. maailman ensimmäinen urheilufysioterapeuttien konferessi ”rethinking physiotherapy” BERN Switzerland 2015

 • Acupuncture, Dos. Pekka Pöntinen, v.2000
 • NKM 1 ja 2 SOMTY v.2000
 • C1 ja C2 SOMTY v.2001
 • Jalkaterapian perusteet ja pohjallisterapia Savonlinna: Jalkaterapeuteille ja fysioterapeuteille tarkoitettu koulutus. v.2005
 • Kinetic Control opintoja alaraaja, lonkka, selkä. Mark Comerfordin opetuksessa.
 • Functional movement systems Amsterdam
  FMS 1, v.2011
 • YBT (liiketesti) FMS, v.2014
 • Functional movement systems Amsterdam
  FMS 2, v.2012
 • Lääketieteen ammattilaisen Lontoo
  liikediagnostiikka
  SFMA 1, v.2013, Michael Voight
 • NLP Practitioner Helsinki: True Hearts v.2014
 • ZHealth Vision Gym, v.2015
 • Valmentaja kurssi  TFW Helsinki
  TFW Level 1 ja 2 instructor, v.2015
 • Painonnostoliiton valmentajakoulutuksia Turku
 • Liikuntalääketieteen  itä-Suomen Yliopisto 
  perusopinnot
 • NHA ACE sertifioitu Helsinki 
  PERSONAL TRAINER
 • Lääketieteen ammattilaisen Munchen
  liikediagnostiikka
  SFMA 1, Michele Desser, v.2018
 • Lääketieteen ammattilaisen Munchen
  liikediagnostiikka SFMA 2, Michele Desser, v.2018
 • FCS (FMS)
  (fundamental capacity screen)
 • Power & Performance (AO Performance)
 • KILO Strength Society -Optimizing Strength Ratios
 • KILO Strength Society – Periodization
 • Intergeative pain science institute – 
  ACT for chronic pain
 • Nordic Health Academy – Hartiarengas – Functional Performance Specialist™ (FPS™)
 • Nordic Health Academy – Alaraaja – Functional Performance Specialist™ (FPS™)
 • Nordic Health Academy – Keskivartalo – Functional Performance Specialist™ (FPS™)
 • Fasciamanipulaatio (Stecco) Tiina Lahtinen-Suopanki opetuksessa

Ajanvaraus

JK GYM Turku/ PAdel PArk Skanssi

JK fysioterapia & valmennuskeskuksen vastaanotolle otan asiakkaita vain yhteydenoton kautta. Laita viesti jarno.keskinen@kemed.fi

Fiskarsinkatu 6, 20750 Turku 

Coronaria Turku (Hansa) ja Raisio

Coronaria

Blogit

Yhteydenotto &

Ajanvaraus tiedustelu